A legkisebbek a legnagyobb óriások!

Megosztás

2011 óta a Koraszülöttek Világnapját mindenhol november 17-én ünneplik. Ezzel a nappal szeretnének tisztelegni a koraszülötteken segítő szakemberek, és az érintett családok előtt; megköszönni mindenki áldozatos munkáját, amit a csöppségekért tesznek, valamint felhívni a figyelmet arra, hogy napjainkban is mennyire magas a koraszülések aránya. Magyarországon minden tizedik gyermek a 37. terhességi hét előtt, koraszülöttként jön a világra. Jelentős hányaduk a gondos orvosi ellátás ellenére is sajnos maradványtünetekkel marad életben. 

A Koraszülöttek Világnapjának jelképe a lila szín, ami a reményt, az együttérzést, a hitet és a bátorságot szimbolizálja. Magyarországon a Koraszülöttek Világnapja részeként elsőként a budapesti Művészetek Palotája kapott lila megvilágítást 2012-ben. Azóta évről évre egyre több szervezet, alapítvány, intézmény, és város kapcsolódik a "Színezzük lilára az országot!" kampányhoz. 

Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórház PIC részlege is lila színbe borult pénteken. Lila lufik sora várta a vendégeket, valamint aki csak tehette, magára öltötte a szín valamely árnyalatát.  Dr. Kelemen Edit, a részleg vezetője a könnyeivel küszködve üdvözölt mindenkit, és kollégainak névszerint, egyesével köszönte meg erőfeszítéseiket, amit az apró hősökért tesznek nap mint nap. 

De nem a könnyeké volt a főszerep, hanem a gyerekeké, akiket igazi piknikkel fogadtak. Pékségünk legújabb termékét, a GradSuti-t párnákon csücsülve majszolhatták, közben pedig a játékszőnyegeken mesekönyvet nézegethettek, kirakósozhattak, színezhettek és még lufiállatokat is kaptak.

Köszönet a fotókért a trendalelke.hu-nak. A cikküket a pénteki rendezvényről itt olvashatod el, ahol további képeket találhattok.